Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lennonjohtajat helpottuneita neuvottelutuloksen syntymisestä

28.02.2019 | Ajankohtaista, Työsuhdeasiat

Artikkelikuva

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen lennonjohtajien työehtosopimuksesta.

- Neuvottelutulos noudattelee yleistä palkankorotuslinjaa. Se sisältää myös useita lennonjohtajien kannalta tärkeitä tekstimuutoksia, jotka huomioivat meille olennaisia kysymyksiä tyydyttävällä tavalla, sanoo Suomen Lennonjohtajien Yhdistyksen puheenjohtaja Roy Myrberg.

- Saavutettu neuvottelutulos sisältää toimia lentokenttien palkkaepätasa-arvon korjaamiseksi. Saamme vihdoin myös pään avattua sille, että löytäisimme yhdessä työnantajan kanssa keinoja ikääntyvien lennonjohtajien työssä jatkamiseen eläkeikään saakka, kertoo lennonjohtajien pääluottamusmies Katariina Syväys.

Sopimuskausi on 28.2.2019-31.3.2021 eli kestoltaan 2 vuotta ja 1 kuukausi.

Syväys kiittää valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalaa sopimuksen syntymisestä. Sovinnon löytyminen on työntekijöille suuri helpotus.

- Pitkien neuvottelujen jälkeen jopa mahdottoman vaikealta tuntuneen umpisolmun avaaminen onnistui lopulta, kiitos valtakunnansovittelija Piekkalan. Hän kaivoi sitkeydellään sopimisen tahdon esiin, Syväys sanoo.

Lennonjohtajien työehtosopimuksesta neuvoteltiin kaikkiaan yli vuosi, syksystä 2017 lähtien. Vaikka neuvottelujen lopputulema on tyydyttävä, lennonjohtajien puheenjohtaja Roy Myrberg toivoo sopimishalun löytyvän vastaisuudessa helpommin.

- Näin pitkä neuvotteluprosessi ei palvele ketään, ei yhtiötä tai työntekijöitä, Myrberg summaa.

Lennonjohtajien torstaille 28.2. klo 13-15 ilmoittamaa työnseisausta ei ehditä perua.

- Tilanne työvuoroissa normalisoituu kuitenkin jo tämän illan aikana, kertoo lennonjohtajien puheenjohtaja Roy Myrberg.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Roy Myrberg, puh. 045 131 6160, puheenjohtaja@sljy.org
Pääluottamusmies Katariina Syväys, puh. 045 882 5308, luottamusmies@sljy.org

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry on Suomen lennonjohtajien ammattijärjestö, jonka tarkoitus on valvoa jäsentensä ammatillisia, oikeudellisia ja sosiaalisia etuja sekä edistää ilmaliikenteen turvallisuutta ja joustavuutta. Yhdistys on itsenäinen sopimusosapuoli ja edustaa yli 90 % suomalaisista lennonjohtajista (jäseniä n. 270). Yhdistys on perustettu vuonna 1952. SLJY on kansainvälisen IFATCA:n (International Federation of Air Traffic Controllers’ Associations) perustajajäsen.

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n jäsenyhdistys. YTY on palvelu- ja edunvalvontajärjestö yksityisaloilla toimiville ylemmille toimihenkilöille, esimiehille ja asiantuntijoille. http://www.yty.fi/