YTYn joulukorttirahat lasten ja lapsiperheiden tueksi

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat ry

 • 43
 • 51
 • 52
 • 53
 • 54
 • 55
 • 56
 • 13
 • YTYn joulukorttirahat lasten ja lapsiperheiden tueksi

  10.12.2018 | Jäsenedut ja -palvelut

  Artikkelikuva

  YTY lahjoittaa joulukortteihin varatut rahat tänä vuonna Hope – Yhteisesti & Yhdessä ry:lle. Hope auttaa lapsia ja lapsiperheitä Suomessa.

  Hopen paikallisyhdistyksiä pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Yksi Hopen toiminnan vapaaehtoisista on YTYn jäsen Karita Hartikainen. Hän toimii Hopen tiiminvetäjänä Kokkolassa.

  - Tiiminvetäjät vastaavat paikallistoiminnasta ja arjen pyörittämisestä, kuten budjetoinnista ja toimintasuunnitelmasta. Hakemukset avun saamiseksi sekä muut sähköpostit tulevat tiiminvetäjille. Järjestelemme aikataulut, jotta asiakkaat pääsevät käymään meidän varastolla, ja pidämme yhteyttä toimintaa tukevien yritysten kanssa, Hartikainen kuvailee.

  Kokkolassa toiminnassa on Hartikaisen mukaan runsaat 20 vapaaehtoista. Asiakasperheitä eli Hopelta apua saavia perheitä on Kokkolassa yli 200.

  - Hope tarjoaa kolmenlaista apua. Tavara- ja vaatelahjoitukset ovat yksi avun muoto. Kokkolassa aika iso osa toimintaa on harrastustoiminnan tukeminen: maksamme lasten harrastusmaksuja ynnä muuta. Perheet eivät saa suoraan rahaa, vaan maksamme kulut suoraan järjestävälle taholle. Mahdollistamme myös lapsille elämyksiä esimerkiksi tarjoamalla elokuvalippuja, Hartikainen kertoo.

  Hope on toiminut Kokkolassa vuodesta 2016. Hartikainen oli tuomassa toimintaa paikkakunnalle.

  - Oma tyttäreni harrastaa ratsastusta, ja heillä oli edellisenä jouluna keräys Hopen hyväksi. Sen jälkeen olin Hopen toiminnanjohtajaan yhteydessä ja kysyin, mitä voisimme tehdä täällä. Olen ollut koulukodissa töissä ja nähnyt itse sitä nurjaa puolta.

  Hopesta on sittemmin tullut yhteinen harrastus Hartikaiselle ja hänen aikuisille lapsilleen.

  Kuten monelle yhdistykselle, joulunalusaika on Hopelle kiireistä. Avustushakemuksia tulee paljon, ja lapset ovat saaneet esittää Hopelle joululahjatoiveitaan. Marras-joulukuussa joululahjoja kerätään lahjoituksina yksityisiltä ja yrityksiltä.

  - Meillä on paikallisessa Prismassa joulukuusi, johon on ripustettu lasten lahjatoiveet. Lahjatoiveen enimmäishinta on 20 euroa. Halukas lahjoittaja voi hakea kuusesta lahjatoiveen ja toimittaa lahjan joko Prismaan tai meille Hopeen. Tiettynä päivänä perheet voivat käydä hakemassa lahjat. Emme paketoi lahjoja valmiiksi, vaan annamme paketointitarpeet mukaan, jotta perheet pääsevät tekemään sen itse.

  Hopessa Hartikaista miellyttää toiminnan paikallisuus ja avun päätyminen lähialueelle. Joulun merkitys on mukana ollessa kasvanut.

  - Tässä saa nähdä lasten riemun. En ole ollut jouluihminen, mutta minusta on tullut sellainen.

  Lue lisää Hopen toiminnasta: https://hopeyhdistys.fi/

  Teksti: Katri Kangas Kuva: Päivi Karjalainen

  Julkaistu YTY-lehdessä 4/2018