Yhteystiedot

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO (ent. IAET-kassa)

YTYn jäsenet* on vakuutettu Korkeasti koulutettujen kassa KOKOssa. Kassan jäsenmaksu sisältyy YTYn jäsenmaksuun. Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, katso toimintaohjeet kassan sivuilta.

KOKO-kassa maksaa YTYn jäsenille lakisääteisiä etuuksia

  • työttömyyden, lomautuksen ja tietyin edellytyksin opiskelun ajalta ansiopäivärahaa
  • vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.

Kun asiasi koskee päiväraha- tai vuorottelukorvaushakemuksen tekemistä tai maksatusta, ota yhteyttä suoraan kassaan. Kassan sivuilta löydät myös päivärahalaskurin, jolla voit laskea oman päivärahasi suuruuden.

Työttömyyskassa Aaria (ent. JATTK-kassa)

YTYn jäsenyhdistyksistä Luotsiliiton ja Finavian teknisten jäsenet on vakuutettu Työttömyyskassa Aariassa (ent. JATKK-kassa). AARIA-työttömyyskassa palvelee jäseniään ansiopäivärahaan, vuorottelukorvaukseen ja liikkuvuusavustukseen liittyvissä kysymyksissä. Kassaan voi olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia, soittamalla tai eAsioinnin kautta. 

  • AARIA-kassan yhteystiedot ja palveluajat www.aariakassa.fi
  • Ansiopäivärahahakemuksen liitteineen voi jättää kassan verkkosivujen eAsioinnin kautta

Yrittäjäkassa

Yrittäjäkassaan voivat kuulua päätoimiset yrittäjät. 

 

* Kaikki YTYn jäsenet eivät välttämättä ole työttömyyskassan jäseniä. Esimerkiksi osa ulkomailla väliaikaisesti työskentelevistä jäsenistä ei kuulu kassaan omasta tahdostaan. Lepo- ja seniorijäsenyyteen ei sisälly kassan jäsenyyttä. Voit tarkistaa kuulutko työttömyyskassaan eAsioinnin kautta