Yhteystiedot

Korkeasti koulutettujen KOKO-kassa

Varmista, että työttömyysturvasi on kunnossa, olit sitten palkansaaja tai yrittäjä.

YTYn jäsenet* on vakuutettu KOKO-työttömyyskassassa. Kassan jäsenmaksu sisältyy YTYn jäsenmaksuun. Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, katso toimintaohjeet kassan sivuilta. KOKO-kassan jäsenmaksu on 63 euroa (5,25 e/kk) vuonna 2022.

KOKO-kassa maksaa YTYn jäsenille lakisääteisiä etuuksia

  • työttömyyden, lomautuksen ja tietyin edellytyksin opiskelun ajalta ansiopäivärahaa
  • vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.

Suurin osa YTYn jäsenistä kuuluvat jo tai voivat liittyä liiton kautta KOKO-työttömyyskassaan. YTYn jäsenenä voit liittyä KOKO-kassaan kirjautumalla jäsensivuille. Jos et ole varma kassan jäsenyydestäsi, voit aina tarkistaa tilanteen YTYn jäsenportaalista

Lepo- ja seniorijäsenyyteen ei sisälly kassan jäsenyyttä.

Kun asiasi koskee päiväraha- tai vuorottelukorvaushakemuksen tekemistä tai maksatusta, ota yhteyttä suoraan KOKO-kassaan. Kassan sivuilta löydät myös päivärahalaskurin, jolla voit laskea oman päivärahasi suuruuden. Tutustu KOKO-kassan ohjeisiin ansiopäivärahan hakemiseksi


Yrittäjille on oma työttömyyskassa

Myös yrittäjät voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. YTYn jäsenyhdistyksistä Luotsiliiton ja Finavian teknisten jäsenet on vakuutettu Työttömyyskassa Aariassa. Aaria palvelee jäseniään ansiopäivärahaan, vuorottelukorvaukseen ja liikkuvuusavustukseen liittyvissä kysymyksissä. Kassaan voi olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia, soittamalla tai eAsioinnin kautta. Löydät asiakaspalvelun yhteystiedot täältä.

Ansiopäivärahahakemuksen liitteineen voi jättää kassan verkkosivujen Työttömyyskassa Aarian eAsioinnin kautta.


Yrittäjäkassa

Yrittäjäkassaan kuuluva yrittäjä voi saada ansiosidonnaista päivärahaa, jos hänen yritystoimintansa päättyy. Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa. Lisätietoa yrittäjäkassan jäsenyydestä.