Uutishuone

YTYn tarjoamat tavat aktiivimallin täyttämiseen 1.4. lukien

14.03.2019 | Ajankohtaista, Jäsenedut ja -palvelut

Artikkelikuva

Aktiivimallia koskevaan asetukseen tulee 1.4.2019 alkaen muutos, joka lisää tapoja työttömyysturvan aktiivisuusedellytyksen täyttämiseksi. Huhtikuusta alkaen aktiivisuutta voi kerryttää esimerkiksi osallistumalla ammattiliiton järjestämään työllistymistä tukevaan toimintaan.

YTY tarjoaa eri puolilla Suomea mahdollisuuden aktiivisuusedellytyksen täyttämiseen.

Huomioi, että uusia aktiivisuuden tapoja ei välttämättä voida heti huhtikuun alusta lukea aktiivisuuteen. Ammattiliiton järjestämä palvelu kerryttää aktiivisuutta vasta, kun se tapahtuu aktiivisuuden tarkastelujaksolla, joka alkaa 1.4. tai sen jälkeen. Jos tarkastelujaksosi on alkanut esimerkiksi maaliskuun lopussa ja päättyy kesäkuun lopussa, liiton järjestämä toiminta voi kerryttää aktiivisuutta aikaisintaan heinäkuussa.

Työllistymisvalmennus

Uutena palveluna tarjoamme YTYn ja sen jäsenyhdistysten työttömille jäsenille mahdollisuuden täyttää työttömyysturvan aktiivisuusedellytyksen osallistumalla viiden päivän mittaiseen työllistymisvalmennukseen. Valmennus järjestetään vuoden 2019 aikana neljällä paikkakunnalla: Kouvolassa, Rovaniemellä, Kuopiossa ja Kajaanissa. Valmennuksen käytännön toteutuksesta vastaa TJS Opintokeskus.

Työllistymisvalmennusten ajankohdat:

  • 8.5.-5.6.2019 Kouvola
  • 3.-27.9.2019 Rovaniemi
  • 19.9.-16.10.2019 Kuopio
  • 6.11.-4.12.2019 Kajaani

Valmennukseen osallistuminen on maksutonta. YTY ei korvaa mahdollisia matka- ja majoituskuluja.

Ilmoittautuminen työllistymisvalmennukseen tapahtuu YTYn nettisivuilla.

Pienryhmävalmennukset

Uusimaa

YTY on jäsenenä Omaehtoisen Työllistämisen Tuki OTTYssä, jonka kautta tarjoamme jäsenillemme palveluja työnhaun tueksi. Rekryboosteri-nimellä järjestettävä pienryhmävalmennus kuuluu aktiivimallin piiriin 1.4.2019 alkaen.  Rekryboosterin pienryhmiin voivat osallistua kaikki Uudellamaalla asuvat YTYn ja jäsenyhdistysten jäsenet, jotka ovat TE-toimistossa työttöminä työnhakijoina. Korkeakoulutusta ei vaadita. Valmennus on maksutonta.

Lue lisää

Oulu

Oulussa työnhakua ja työelämäosaamista tukevaa toimintaa järjestää Urasampo. YTYn ja sen jäsenyhdistysten jäsenet voivat osallistua maksutta Urasammon järjestämiin valmennuksiin.

Lue lisää

Pirkanmaa

Pirkanmaalla työnhakua tukevaa toimintaa järjestää Uratehdas. YTYn ja sen jäsenyhdistysten jäsenet voivat osallistua maksutta Uratehtaan järjestämiin valmennuksiin.

Lue lisää

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa YTYn ja jäsenyhdistysten jäsenten työnhaun tukena toimii Varsinais-Suomen omatoimisen työllistymisen tuki VOTTY. Se järjestää Urapurje-nimen alla työnhaun Vinssi-pienryhmätoimintaa Turussa ja Salossa. Ryhmiin on käynnissä jatkuva haku. Osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää

Muut kuin YTYn tarjoamat palvelut

Voit jatkossa etsiä muita työllistymistä tukevia kursseja ja toimintaa koko maassa myös Suomi.fi-palvelusta.

Huom! Palvelun järjestäjältä kannattaa aina varmistaa, että palvelu täyttää aktiivisuusedellytyksen ehdot.

 

Lue lisää aktiivimallista ja sen muutoksista:

IAET-kassa (1.4. alkaen KOKO) 

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö