Uutishuone

YTYn stipendit tutkimus- ja julkaisutyöhön haettavissa 30.9.2022 asti

21.08.2022 | Jäsenedut ja -palvelut, Jäsenedut ja -palvelut, Työelämä

Artikkelikuva

Vuoden 2022 apurahat on tarkoitettu esihenkilö- tai asiantuntijatyön tai ylempien toimihenkilöiden ammatillisen järjestäytymisen tutkimuksen tekemiseen.

Stipendit ovat haettavissa 30.9.2022 asti

Stipendit ovat haettavissa sähköisen hakemuslomakkeen kautta YTYn kotisivuilla, hakemuslomake 2022 löytyy täältä. Hakijoiden tulee palauttaa stipendihakemuksensa viimeistään 30.9.2022.

Kohderyhmät

Apuraha on ensisijaisesti tarkoitettu YTYn ja YTYn jäsenliittojen jäsenille. Yksittäisen apurahan suuruus voi olla enintään 5.000 euroa. Myönnettyjen stipendien yhteissumma voi tänä vuonna olla maksimissaan 15.000 euroa.

Myönnettävät stipendit ja apurahat

Vuoden 2022 apurahat on tarkoitettu esihenkilö- tai asiantuntijatyön tai ylempien toimihenkilöiden ammatillisen järjestäytymisen tutkimuksen tekemiseen. Tutkimuksella tarkoitetaan tieteellistä tutkimustyötä, kuten väitöskirjaa, pro gradua, ammattikorkeakoulun lopputyötä tai vastaavaa. Apurahaa voi saada myös julkaisutyön kustannuksiin, esimerkiksi painatuskuluihin.

Apurahoista päättää YTYn hallitus. Kaikille apurahan hakijoille ilmoitetaan, onko apurahaa myönnetty. Lisätietoa ja hakemuslomake täältä.

 

Stipendirahasto on perustettu vuonna 1996, kun YTYn hallitus pohti sopivaa keinoa jatkossa tukea jäsenten kouluttautumista sekä lisätä työelämään liittyvää tutkimusta. Ensimmäisen kerran apurahaa oli mahdollista hakea YTYn kymmenvuotisjuhlavuonna vuonna 2002. Varoja on kartutettu siirtämällä tilinpäätöksessä osa ylijäämistä stipendirahastoon.