Uutishuone

YTYn jäsenmäärä kasvoi vuonna 2019

28.01.2020 | Työelämä

Artikkelikuva

YTY jatkaa kasvun tiellä. Jäsenmäärä nousi viime vuonna parilla sadalla jäsenellä. Liiton virallinen jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 11 217. Jos luvusta poistetaan seniorijäsenet ja jäsenyhdistysten opiskelijajäsenet, jäsenmäärä on 10 553 jäsentä.

Uusia jäseniä liittyi kaiken kaikkiaan 839. Luku on ollut tätä korkeampi ainoastaan niinä vuosina, kun YTYyn on liittynyt uusia jäsenyhdistyksiä.

Syksyllä alkanut liittokierros aktivoi ylempiä toimihenkilöitä liittymään ja pelkästään marras-joulukuussa YTYyn liittyi 210 uutta jäsentä.

Suurin osa uusista jäsenistä ei tule toisesta liitosta, vaan he eivät aiemmin ole olleet liiton tai työttömyyskassan jäseniä.

 YTYstä erosi viime vuoden aikana 624 jäsentä. Lukua voi pitää tyydyttävänä, sillä vähemmän on eronnut ainoastaan vuonna 2014, jolloin erosi 596 jäsentä. Myönteisenä voi myös pitää, että eronneiden määrä on laskenut nyt kolme vuotta peräkkäin. YTYstä erotaan kuitenkin pääosin luonnollisesta syystä – yleisin syy erota YTYstä on eläkkeelle jääminen. Vain 16 prosenttia ilmoittaa vaihtavansa toiseen liittoon.