Uutishuone

Valmentajat voittivat palkkakiistan – jäsenille korvauksia perusteettomasta lomautuksesta

31.03.2022 | Työelämä, Työelämä

Artikkelikuva

Valmentajana työskennelleiden jäsentemme lomautusta koskeva erimielisyys ratkaistiin käräjäoikeudessa.

Työnantaja oli lomauttanut jäsenet vuoden 2020 loppuun asti. Työnantaja antoi kuitenkin uuden lomautusilmoituksen edellisen lomautuksen ollessa vielä voimassa. Käräjäoikeus on kuitenkin nimenomaisesti vahvistanut, että työnantajalla ei ollut oikeutta lomauttaa valmentajia annetun uuden lomautusilmoituksen mukaisesti, koska valmentajat olivat lomautettuina jo ennestään.

“Käräjäoikeus on yksiselitteisesti vahvistanut valmentajien näkemyksen korona-ajan poikkeuslain oikeasta soveltamista määräaikaisissa työsuhteissa olleisiin valmentajiin”, SAVALin ja YTYn päälakimies Heikki Meskanen kertoo.
 
”Valmentaminen on ammatti siinä missä muutkin, ja työlainsäädäntöä tulee noudattaa. On myös tärkeää, että valmentajilla on oma kotipesä, jonka kautta edunvalvonta järjestyy”, SAVALin toiminnanjohtaja Raino Nieminen kertoo.   
 
Käräjäoikeus tuomitsi työnantajan maksamaan jäsenille korvaukset perusteettomasta lomautuksesta sekä jäsenten oikeuskulut. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli työnantajalla on oikeus hakea siihen muutosta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiesitkö, että SAVALin jäsenten riita-asiat hoitavat alusta loppuun omat juristit. Lue lisää lakipalveluistamme ja oikeusavusta täältä