Uutishuone

Kiinnostavatko työpaikan yhteiset asiat? Ryhdy luottamushenkilöksi.

30.10.2019 | Blogit

Artikkelikuva

Luottamustehtävästä kiinnostuneita yhdistää mielenkiinto työpaikan yhteisiin asioihin, työsuhteen ehtoihin sekä parempaan työelämään.

Aika ajoin päädyn keskusteluihin jäsentemme kanssa koskien luottamusmieheksi, luottamushenkilöksi tai luottamusvaltuutetuksi ryhtymistä. Taustalla voi olla kokemuksia siitä, että työpaikalla olisi monessa asiassa parantamisen varaa.

Keskusteluissa nousee kuitenkin usein esiin kysymyksiä. Miten voin kouluttautua tehtävään? Hoidanko tehtävääni yksin? Mistä saan neuvoa? YTN, eli ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestö, järjestää ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilöille koulutuksia, joilta luottamushenkilö saa keskeiset eväät tehtävänsä hoitamiseen sekä pääsee verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden luottamushenkilöiden kanssa. Koulutuksissa oppii muun muassa yhteistoiminnasta työpaikoilla, paikallisesta sopimisesta sekä työsuhteiden keskeisistä asioista luottamusmiehen näkökulmasta. Kursseille osallistuu henkilöstöedustajia eri liitoista ja toimialoilta.

Mitä kurssien jälkeen sitten tapahtuu? Oletko oman onnesi nojassa? YTYn asiamiehiin voi aina ottaa yhteyttä eikä liian helppoja kysymyksiä ole olemassa. Kynnys soittaa tai lähettää sähköpostia kannattaa pitää matalalla. Neuvomme sinua tai sparrailemme kanssasi eri vaihtoehtojen välillä.

YTN:n toiminta perustuu siihen, että eri aloilla edunvalvonta- ja neuvottelutyötä tehdään yhteistyössä liittojen kesken. Jos siis toimit esimerkiksi luottamushenkilönä teknologiateollisuuden alalla tai luottamusmiehenä ICT-alalla, voit ottaa YTYn toimiston lisäksi yhteyttä kyseisen alan YTN-toimijoihin. Kyseisen alan toimijat tuntevat juuri kyseisen alan erityispiirteet esimerkiksi työehtosopimuksen tai paikallisten sopimusten osalta.

YTY ja YTN järjestävät vuosittain erilaisia henkilöstöedustajille suunnattuja koulutuksia ja seminaareja. Tapahtumat on suunnattu joko kaikille tai tietyn alan henkilöstöedustajille. Pääset siis kurssit käytyäsikin verkostoitumaan muiden luottamushenkilöiden kanssa.

Asetu rohkeasti ehdolle tulevissa työpaikkanne vaaleissa ja ilmoita valinnastasi, niin pääset osaksi luottamushenkilöverkostoamme!

Julia Lauren
asiamies