Uutishuone

Esihenkilö, varaa aika henkilökohtaiseen sparraukseen 16.9.-9.10.2020

11.09.2020 | Jäsenedut ja -palvelut, Jäsenedut ja -palvelut

Artikkelikuva

Onko korona-aika tuonut johtamistyöhösi uudenlaisia haasteita, joita haluaisit käsitellä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa? Tunnetko, että jäät yksin ja olet epävarma, miten edetä?

YTY tarjoaa mahdollisuutta keskustella luottamuksellisesti omista, työhösi tai uraasi liittyvistä asioista kokeneen esihenkilövalmentajan kanssa. Työnohjaaja ja ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija Sonja Grönlund-Lamminsalo on kokenut esimies, joka on työskennellyt pitkään palvelu- ja ict-alan HR- ja esimiestehtävissä eri aloilla. Lisäksi hän on konsultoinut ja valmentanut monilla toimialoilla sekä yksittäisiä henkilöitä että ryhmiä.

Korona-ajassa esiinnousseena haasteena Grönlund-Lamminsalo nostaa esiin esihenkilön kokeman tunteen siitä, että osaamista ja voimavaroja ei ole erikoistilanteen johtamiseen.
– Esihenkilöllä pitää olla rohkeutta kysyä, mitä omat työntekijät tarvitsevat johtamiselta – millaista tukea, kuinka usein ja millä välineellä? Tämä vaatii henkilökohtaista panostusta omiin alaisiin, mutta se kasvattaa myös tunnetta tilanteen hallitsemisesta. Minulle on eri keskusteluista ja pidetyistä valmennuksista välittynyt käsitys, että monelta esimieheltä puuttuu juuri nyt kuva työntekijöiden kokonaistilanteesta. Keskusteluyhteyttä alaisten kanssa kannattaa parantaa, sillä sen myötä lisääntyy myös esimiehen hyvinvointi ja tunne työn hallittavuudesta.

Valmennukset ovat 50 minuutin mittaisia ja YTYn sekä jäsenyhdistysten jäsenille maksuttomia. Aikoja on rajattu määrä varattavissa osoitteesta www.urapalvelut.fi/yty/sonja

Aika varataan kirjautumalla YTYn Urapalvelut -portaaliin, jonka yhteydessä jäsenyytesi tunnistetaan jäsennumerosi avulla. Näet saatavilla olevat ajat palvelusta. Kun olet tehnyt varauksen, valmentaja soittaa sinulle valitsemaasi aikaan. Varauksen yhteydessä voit myös antaa valmentajalle lisätietoja ja lisätä liitteitä. Valmennus tapahtuu etäyhteyden avulla puhelimitse tai Skypen ääni/videopuheluna.