Uutishuone

Esihenkilö -koulutuksia tulossa syksyllä - ilmoittaudu mukaan

18.08.2022 | Jäsenedut ja -palvelut, Jäsenedut ja -palvelut

Artikkelikuva

Syksyn aikana järjestetään monia hyödyllisiä koulutuksia ja pienryhmiä, joista saat eväitä omaan esihenkilötyöhön.

Asiantuntijasta esihenkilöksi -verkkovalmennus torstaina 8.9.

Esihenkilöstä asiantuntijaksi -valmennus on YTYn jäsenille. Valmennus sopii erityisesti tuoreille esihenkilöille ja tiiminvetäjille, joilla ei ole vielä kovin paljon kokemusta esimiestyöstä. Valmennus antaa näkökulmia myös tilanteeseen, jossa esihenkilön tehtävät kiinnostavat mahdollisena urasuuntana.

Keskeisimpiä teemoja ovat

  • esihenkilön mindset
  • roolin muutos asiantuntijasta esihenkilöksi
  • itsensä johtaminen
  • luottamuksen rakentaminen ja erilaisten persoonien johtaminen (hyödynnämme Peili-käyttäytymisprofiilin viitekehystä)

Valmentajana toimii organisaatiokonsultti ja ratkaisukeskeinen työyhteisövalmentaja sekä Puunto Oy:n perustaja Petra Bedda.

Ilmoittaudu Asiantuntijasta esihenkilöksi -valmennukseen täältä


YTY Esihenkilöverkosto: Esihenkilötyön tukeminen uudenlaisessa hybridiarjessa

YTY järjestää jäsenilleen syksyn aikana esihenkilöverkoston tukemaan johtajuutta uudenlaisessa hybridiarjessa. Fasilitoidut keskustelutilaisuudet järjestetään kolmella eri paikkakunnalla Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Asiantuntija-alustuksen jälkeen käydään fasilitoituja pienryhmäkeskusteluja, joissa jokainen pääsee verkostoitumaan, sparraamaan sekä saamaan ja vaihtamaan ideoita oman esihenkilötyönsä tueksi.

Tilaisuudet ja aikataulut

Esihenkilöverkosto kokoontuu syksyn 2022 aikana yhteensä neljä kertaa: kaksi kertaa Helsingissä sekä kerran Turussa ja kerran Tampereella. Voit osallistua yhteen tai molempiin teemoihin valitsemallasi paikkakunnalla. Mukaan mahtuu 25 henkilöä / tilaisuus.

Tilaisuus on jäsenille maksuton. Tervetuloa mukaan!

TEEMA 1: Valmentava johtajuus - Tiimien tukeminen, viestintä ja vuorovaikutus hybridiarjessa

Asiantuntija-alustus: Juuso Nieminen / JuusoNiakku Oy, Fasilitointi: Reetta Viinanen / Rohkeushyppy

Menestyvän johtamisen ytimessä on valmentava ote, tiimien tukeminen sekä sujuva vuorovaikutus. Valmentava johtajuus keskittyy yhteiseen matkaan, jolla paitsi saavutetaan tavoitteet, kehitytään yhdessä ja panostetaan vahvasti yksilöiden arvostamiseen ja osallistamiseen. Valmentava johtaja kiinnostuu, kysyy, innostaa ja haastaa. Samalla rakennetaan tämän mahdollistavaa yrityskulttuuria, jossa jokainen ottaa rohkeasti vastuuta omasta toiminnastaan ja sitoutuu olemaan, tekemään ja saavuttamaan yhdessä.

Tule saamaan työkaluja esihenkilötyöhösi sekä sparraamaan yhdessä muiden esihenkilöiden kanssa, miten valmentavaa johtamista voi toteuttaa käytännössä, myös uudenlaisissa hybriympäristöissä!

Tutustu valmentajaanJuuso Nieminen toimii yksilöiden, esihenkilöiden ja tiimien valmentajana JuusoNiakku Oy:ssä sekä HedCo Oy:ssä. Juuson valmentajapolku on saanut perustuksensa jääkiekon parissa ja hän on toiminut 20 vuotta valmentajana sekä erilaisissa kehittämistehtävissä pelaajien, joukkueiden, seurojen sekä Suomen Jääkiekkoliiton parissa.

Urheiluvalmennusvuosina Juuso on päässyt käytännössä toteuttamaan valmentavassa johtajuudessa tärkeinä pitämiään asioita, kuten auttamaan yksilöitä kehittymään kohti heidän omia unelmiaan sekä luomaan joukkueeseen kehittymistä ja menestystä mahdollistavan tekemisen ilmapiirin. Juuson mukaan valmentaminen ja johtajuus ovat jatkuvaa oppimista.


TEEMA 2: Voimavaroja ja rohkeutta - Työkyvyn ja itsensä johtaminen hybridiarjessa

Asiantuntija-alustus ja fasilitointi: Reetta Viinanen / Rohkeushyppy

Työarki on täynnä muutosta ja uuteen sopeutumista. Itsensä ja oman työn johtaminen on saanut lisähaasteensa, kun työ on siirtynyt osittain erilaisiin etätyö- ja hybridiympäristöihin.

Millaisin konkreettisin keinoin johdan itseäni ja pysyn tehokkaana, vireänä ja innostuneena omassa työssäni isojenkin muutosten keskellä? Entä miten huolehtia omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta?

Tule saamaan työkaluja sekä sparraamaan yhdessä muiden esihenkilöiden kanssa, miten lisätä henkilökohtaisia voimavaroja, askeltaa luottavaisemmin muuttuvassa työympäristössä sekä löytää resilientti ja rohkeampi versio itsestäsi!

Tutustu valmentajaan

Viestintä-, voimavara- ja uravalmentaja Reetta Viinanen on tehnyt uran erilaisissa organisaatioissa viestinnän, muutosjohtamisen sekä osaamisen kehittämisen parissa. Vuonna 2017 Reetta perusti valmennusyritys Rohkeushypyn valmentaen yksilöitä sekä työyhteisöjä kohti rohkeaa ja hyvinvoivaa työelämää - konkreettisin työkaluin, harjoituksin ja menetelmin.

Valmentajana Reetta on rohkaiseva innostaja, joka haluaa lisätä jokaisen sisäistä luottamusta ja uskoa omiin kykyihinsä sekä osallistaa ihmisiä laajentamaan näkökulmia, haastamaan omaa ajattelua ja löytämään muutoksista mahdollisuuksia.

Muut tulevat koulutukset, webinaarit ja tapahtumat löydät YTYn tapahtumakalenterista.