Palvelut & edut

Rahanarvoiset vakuutusedut

YTYn jäsenmaksuun sisältyy If Vahinkovakuutusyhtiön vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus. YTYn jäsenenä saat Ifin muista vakuutuksista tuntuvia järjestöasiakkaan keskittäjäetuja. 

 Vakuutuksen numero on 201-2054942. YTYn jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina.

Vakuutettuina ovat

 • Vakuutettuina ovat YTYn sekä YTYn jäsenyhdistysten alle 68-vuotiaat jäsenet, opiskelijajäsenet, eläkeläisjäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli kuusi kuukautta Suomessa, joiden vakinainen kotipaikka on Suomessa ja jotka kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin.
 • Jäsenyys määräytyy liiton sääntöjen perusteella. Liitto vahvistaa pyydettäessä, että korvauksenhakija on kuulunut vahinkotapahtuman sattuessa tämän vakuutuksen piiriin.
 • Vakuutusturva on sidottu liiton jäsenyyteen. Jos jäsen eroaa tai erotetaan liitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi.
 • Kun vakuutettu täyttää 68 vuotta, vakuutusturva on voimassa kuluvan vuoden loppuun.

Ajantasaiset korvaussummat, vakuutusehdot ja Ifin yhteystiedot löytyvät If:n YTY-sivuilta www.if.fi/yty. Lisätietoja liittovakuutuksesta ja sen voimassaolosta löydät myös täältä.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen perusteella korvataan vapaa-aikana sattuneet tapaturmat.

Vakuutusmäärät (2023)

 • Tapaturmavamman hoitokulukorvaus on enintään 5 636 euroa tapaturmaa kohti. Vakuutuksessa on 100 euron omavastuu.
 • Korvaus pysyvästä haitasta on enintään 43 800 euroa tapaturmaa kohti.
 • Korvaus tapaturmaisesta kuolemasta on 10 644 euroa

Vakuutus ei ole voimassa jäsenen osallistuessa urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin, otteluihin ja harjoituksiin.

Matkustajavakuutus

Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen vapaa-ajan koti- tai ulkomaanmatkan alkamisesta.

Vakuutetun vanhempansa ja isovanhempansa mukana samalla matkalla matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset sisältyvät vakuutukseen, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden vakuutuksen perusteella. Lapsilla on vakuutuksessa samat turvat kuin jäsenelläkin, ja lisäksi korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 2 000 euroa ja tapaturman aiheuttamasta täydellisestä pysyvästä haitasta 10 000 euroa. Turvassa on vakuutusehtojen mukainen urheilurajoitus. Rajoitusta ei voi poistaa.

Vakuutuksesta korvataan tapaturmasta ja matkasairaudesta aiheutuvat seuraavat kustannukset siltä osin kun niitä ei korvata jonkin lain perusteella:

 • matkasairauden aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa, kuitenkin korkeintaan 90 päivän ajalta
 • ennen matkaa alkaneita sairauksia ja sattuneita tapaturmia ei korvata
 • jos jo ennen matkaa ilmennyt sairaus pahenee odottamatta matkan aikana, korvataan vain matkakohteessa annettu ensiapuhoito enintään yhden viikon ajalta
 • tapaturman hoitokulut enintään kolmen vuoden ajalta tapaturman sattumisesta
 • matkan peruuntumisesta tai keskeytyksestä aiheutuvat kulut
 • Ifin hyväksymä sairauskuljetus kotimaahan

Viisumitodistus matkustajavakuutuksesta

Voit pyytää viisumitodistuksen soittamalla Ifin asiakaspalveluun 010 19 19 19 (ma-pe klo 8-20, la-su 10-16).

Tarkemmat tiedot vakuutuksesta ja vakuutusehdoista löydät Ifin YTY-sivuilta

Ilmoita vahingosta

Omat sivut -verkkopalvelu

Kirjaudu pankkitunnuksillasi Ifin Omat sivut -verkkopalveluun osoitteessa if.fi/omatsivut 

 • Valitse sivun yläreunasta Omat vahingot. Sivulla näet kaikki vahinkoihin liittyvät asiakirjat.
 • Valitse vahinkoilmoitus, jonka haluat täyttää. Jos esimerkiksi ilmoitat sattuneesta tapaturmasta, valitse valikosta "Minä ja perheenjäseneni" vahinkoilmoituspohja nimeltä "Tapaturma: Ilmoita uudesta vahingosta tai täydennä kuluja aikaisemmin ilmoittamaasi vahinkoon".
 • Täytä ilmoitus ja klikkaa lopuksi Lähetä.

Voit myös tehdä vahinkoilmoituksen netissä tai puhelimitse 010 19 18 18 (ma-pe klo 9-20, la-su 10-16)

Tapaturma kotimaassa

 • Säilytä kaikki tapahtumaan liittyvät kulutositteet ja tee vahinkoilmoitus
 • Jos If tarvitsee lisätietoja tai kulutositteita, virkailija ottaa sinuun yhteyttä
 • Katso tarkemmat ohjeet Ifin sivuilta

Sairastuminen tai tapaturma ulkomailla

 • Pidä YTYn jäsenkortti aina matkoilla mukanasi. Kortin kääntöpuolella on englanninkieliset vakuutustekstit ja puhelinnumerot hätätilanteita varten. 
 • Pienemmissä tapaturmissa, tai jos lomakohteessasi ei ole Ifin sopimuslääkäriä, maksa kulut itse, säilytä kuitit ja tee vahinkoilmoitus kotiin palattuasi.
 • Jos kyse on vakavammasta sairastumisesta, sairaala ottaa yhteyttä jäsenkortista löytyvään Ifin hätänumeroon.
 • Katso tarkemmat ohjeet Ifin sivuilta  
   

Suomen edullisin henkivakuutus

Kalevan henkivakuutusedun hyödyntäneet ytyläiset ovat säästäneet keskimäärin 588 euroa vuodessa.

YTYn jäsenillä on mahdollisuus ottaa Suomen edullisin henkivakuutus* jopa 61,6 % normaalihintoja edullisemmin. Saat Kalevan Primus-henkivakuutuksen itsellesi ja puolisollesi tuntuvalla jäsenalennuksella. 

Henkivakuutus turvaa perheesi taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin. Saat Primus-henkivakuutuksen itsellesi ja puolisollesi tuntuvalla jäsenalennuksella.
 

Määrität henkivakuutuksen edunsaajan itse. Edunsaaja on se henkilö, jolle henkivakuutuksesi korvaussumma maksetaan. Korvaussumman ja edunsaajan voi vaihtaa, mikäli elämäntilanteeseen tulee muutoksia.

Esimerkiksi 30-vuotiaalle 100 000 euronkorvaussummalla otettu turva maksaa vain 6,10 euroa kuukaudessa (ilman YTYn jäsenyyttä 14,70 €/kk). Pysyvästi edullisen jäsenetuhinnan lisäksi saat nyt rajoitetun ajan koodilla KESÄETU ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Etukoodi on voimassa 31.7.2023.

Laske henkivakuutuksesi hinta

Laske henkivakuutuksesi hinta henkivakuutuskuntoon.fi tai alla olevan laskurin kautta.

*Henkivakuutuksen hintavertailu, Innolink 11/2020. Primus-vakuutukset myöntää Suomen vanhin henkivakuutusyhtiö Kaleva, jonka asiamiehenä toimii If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike.