Palvelut & edut

Työnhaku- ja uravalmennus

Kaipaatko tukea urasuunnitelmiisi tai vinkkejä työllistymiseen? Autammme ja tuemme sinua työelämän eri tilanteissa. YTYn urapalvelut on tarkoitettu kaikille jäsenille.

Henkilökohtainen uravalmennus

Kun mietit työtäsi ja tulevaisuuttasi, voit varata ajan henkilökohtaiseen uravalmennukseen. Jäsenmaksuusi sisältyy kaksi valmennusta vuosittain (á 30 min.) Voit valita valmennuksen aiheen itse. Jos haluat keskustella tilanteestasi uravalmentajan kanssa, jätä meille yhteydenottopyynö Uraportaalin kautta.

Valmennuksen teemoja voivat olla esimerkiksi:

  • Esihenkilön työ
  • Stressinhallinta ja työhyvinvointi
  • Työnhaun kanavat, piilotyöpaikat
  • Työnhaun dokumentit (CV, hakemus, LinkedIn-profiili)
  • Työkyky ja sen merkitys
  • Työuran muutostilanteet

Loppuvuoden valmennusteema: Tavoitteet vuodelle 2023

Hyödynnä valmennuksen sesonkiteema ja luo uusia, hyvinvointiasi vahvistavia rutiineita: Tavoitteet 2023! Varaa aika >>

Uraportaalin sisältö

Uraportaalissa voit katsoa katsoa veloituksetta webinaareja ja webinaaritallenteita osaamisesi kehittämiseksi ja työnhakusi tueksi. On sinulle ajankohtaista sitten LinkedIn-profiilin luominen, cv:n tai työhakemuksen päivittäminen tai edessä oleva työhaastattelu, löydät täältä sisältöjä, joiden avulla voit kehittää omia työnhakutaitojasi.

Kirjaudu sisään Urapalveluihin

Kykykompassi

Uraportaalin Kykykompassi on nopea ja tehokas prosessi oman työkyvyn arviointiin. Se on kuin hyvä ystävä, joka kysyy "mitä sinulle kuuluu?". Vastaamalla muutamaan kysymykseen saat yleiskuvan työkykyysi vaikuttavista tekijöistä.

CareerStorm Navigator - kartta ja kompassa uran navigointiin

Katso videolta esittely ja jäsennä oma työ- ja elämänkokemuksesi CareerStorm Navigator -työvälineen avulla. Prosessi etenee kuin haastattelu valmentajan kanssa ja auttaa jäsentämään oman elämän tavoitteita ja voimavaroja.
 

YTYn tapahtumat ja Työelämän webinaarit
 

Työelämän tietoja ja osaamista on hyvä päivittää muulloinkin kuin uran käännekohdissa. Ajankohtaiset valmennukset ja tapahtumat löytyvät YTYn tapahtumakalenterista.

Työelämä -sarjan webinaarit löytyvät YTYn jäsenportaalista (vaatii sisäänkirjautumisen). Pidetyt webinaarit tulevat katsottavaksi viikon sisään esityspäivästä. Tallennearkistossa olevat webinaarit ovat katsottavissa pääsääntöisesti vuoden ajan ensi lähetyksestä.

Webinaaritallennearkisto >>


Kehu-palvelu

Kehu on ilmainen palvelu, jonka avulla voit kerätä ja tilastoida saamaasi hyvää palautetta. Kehujen listaamisen kautta saat konkreettisen käsityksen omista vahvuuksistasi. Kehuun kerääntyvää palautedataa voit hyödyntää esimerkiksi työpaikkaa hakiessasi tai kehityskeskustelussa. Palaute kertyy visuaaliseksi dataksi, jota on helppo hyödyntää. Palvelu on henkilökohtainen eikä Kehuun keräämäsi data näy muille. YTY on mukana Kehu-palvelussa yhteistyökumppanina. Tutustu Kehuun osoitteessa mykehu.fi

Stipendirahasto

YTYllä on stipendirahasto, jonka se avaa haettavaksi hallituksen määrittelemänä aikana, yleensä vuosittain syksyllä.

Stipendirahaston apurahoja myönnetään esimiestyöhön, asiantuntijatyöhön tai ylempien toimihenkilöiden ammatilliseen järjestäytymiseen liittyvän tieteellisen tutkimustyön sekä julkaisutyön tukemiseen. Julkaisutyötä voidaan tukea todellisia kustannuksia vastaan.

Apuraha on ensisijaisesti tarkoitettu YTYn ja YTYn jäsenliittojen jäsenille. Yksittäisen apurahan suuruus voi olla enintään 5 000 euroa.

Työnhakuun keskittyviä urapalveluita

YTY on jäsenenä Omaehtoisen Työllistämisen Tuki OTTYssä, jonka kautta tarjoamme jäsenillemme Rekryboosteri-palvelun. Se on virtuaalinen verkostoitumispaikka, jossa voit kehittää omia työnhaun taitoja yhdessä muiden osallistujien kanssa. Rekryboosterissa on mukana kokenut uravalmentaja Pauliina Taipalus. Voit osallistu Rekryboosteriin mistä vain!

"Hyvin suunniteltu kokonaisuus. Hyvät teemat ja viikko-ohjelma. Milloinkaan ei tuntunut aiheet turhilta vaan olivat järjestäen mielenkiintoisia ja tarpeellisia. Sain päivitettyä työnhaun dokumenttini, hyviä vinkkejä erilaisista tavoista hakea työtä (tämä mullisti aiemman käsitykseni) ja verkostooni uusia mahtavia ihmisiä."
 

Tehosta työnhakuasi Rekryboosterissa!

Rekryboosteri on seitsemän akavalaisen liiton yhteinen digitaalinen vuorovaikutus- ja työnhakuyhteisö. Kuusi viikkoa kestävässä vertaisohjelmassa voit jakaa niin työnhaun onnistumiset kuin hetkelliset harmituksetkin, saada kannustusta sekä uusia näkökulmia omaan osaamiseen. Rekryboosterissa tapaat eri alojen huipputyyppejä, asiantuntijoista johtajiin ja vastavalmistuneista kokeneisiin ammattilaisiin.

Voit ilmoittautua sinulle sopivampaan vertaisryhmään asuinpaikkakunnastasi riippumatta.

Rekryboosterin seuraava ryhmä alkaa 23.11.2023. Rekryboosterin ryhmiä luotsaa kokenut uravalmentaja Pauliina Taipalus. Vertaisryhmän osallistujamäärä on enintään 15 henkilöä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

Muita urapalveluita

  • Oulussa Momentum
  • Varsinais-Suomen omatoimisen työllistymisen tuki VOTTY: Urapurje