Palvelut & edut

Loma-asuntojen varausohje

Jokaisella loma-asunnolla on oma varauskalenterinsa. Näet varauskalenterista vapaat hetivarattavat ajat, voit tehdä arvontaan osallistuvia ennakkovarauksia sekä perua omia varauksiasi.

Näin teet varauksen

 • Kirjaudu jäsenosioon ja valitse Loma-asunnon varaaminen -linkki
 • Valitse mihin loma-asuntoon haluat tehdä varauksen. Tee varaus -napista avautuu kalenterinäkymä, jossa varattavissa olevat viikot näkyvät vihreinä ja muiden varaamat ja jo vahvistetut viikot harmaina. Harmaisiin viikkoihin ei voi tehdä varauksia.
 • Klikkaa haluamaasi viikkoa, jolloin sinulle avautuu joko Tee ennakkovaraus tai Varaa heti -ruutu.
 • Valitse varausaika, asunnosta riippuen tarjolla on kokonaisia ja puolikkaita viikkoja
 • Näet samalla montako ennakkovarausta sinun lisäksesi kyseiselle viikolle on tehty.
 • Tallenna varaus. Tieto varauksestasi välittyy YTYlle.
 • Ennakkovarauksesi näkyvät arvontaan asti oranssin värisinä (paina selaimesi Päivitä avoin sivu -painiketta, jotta tiedot tallentuvat)
 • Voit milloin tahansa käydä oranssia varaustasi klikkaamalla katsomassa, montako ennakkovarausta ko. viikolle on tullut.
 • Jos olet arvonnassa saanut haluamasi viikon, se muuttuu varauskalenterissasi siniseksi.
 • Heti-varaukset muuttuvat sivun päivityksen jälkeen heti sinisiksi, mutta vahvistamme varauksesi vielä erikseen sähköpostilla mahdollisimman pian varauksen teon jälkeen.
 • Jos suunnitelmasi muuttuvat ja haluat perua ennakkovarauksesi tai vahvistetun varauksen, klikkaa oranssia tai sinistä viikkoasi ja paina Peru varaus -nappia. Jos kyseessä on jo vahvistettu sininen viikko, vahvistamme peruutuksesi vielä erikseen sähköpostilla.
 • Varauksesi on lopullisesti vahvistettu, kun saat kirjallisen vahvistuksen kotiosoitteeseesi ja olet maksanut varausmaksun eräpäivään mennessä.

Arvontaan osallistuminen

Varaukset tehdään varauskalenterin kautta. Voit tehdä kerralla yhden tai useamman ennakkovarauksen. Viikot arvotaan kolmesti vuodessa arvontapäivinä. Ilmoitamme arvonnan jälkeen sähköpostilla kaikille ennakkovarauksen tehneille arvonnan tulokset. Kalenterissa oranssina näkyvä ennakkovarauksesi muuttuu vahvistuksen jälkeen siniseksi.

Ennakkovarattavat viikot arvotaan arvontapäivää edeltäneeseen päivään klo 24 mennessä tulleiden varausten kesken. Etusijalla ovat ne varaajaat, jotka eivät ole aiemmin saaneet viikkoa arvonnoissa. Voit osallistua arvontaan yhdellä tai useammalla ennakkovarauksella.

Arvontapäivät 2019

viikot 19-39: arvontapäivä 06.03.2019
viikot 40-01: arvontapäivä 28.05.2019
viikot 02-18: arvontapäivä 02.10.2019

Varauksen vahvistus

Varaukset vahvistetaan kahden viikon kuluessa arvonnan jälkeen. Vahvistusilmoituksen yhteydessä lähetetään varausmaksulasku, loppuvuokralasku sekä asunnon käyttöohjeet. Lyhyemmissä varauksissa tai äkkilähdöissä varausmaksu ja loppuvuokra maksetaan samalla laskulla. Loma-asunnon varauksesta peritään 100 euron varausmaksu, joka on minimivuokra. Oikeus loma-asunnon varaukseen raukeaa, jos varausmaksua tai loppuvuokraa ei makseta eräpäivään mennessä. Jos jäsenelle joudutaan toistuvasti (kolme kertaa) lähettämään maksuhuomautuksia, YTYllä on oikeus vaatia jäsentä jatkossa maksamaan varausmaksu ja vuokra kokonaisuudessaan ennen kuin varaus vahvistetaan.

Varauksen peruminen

Arvonnassa saadun varauksen voi perua veloituksetta neljän viikon kuluessa vahvistuskirjeen päivämäärästä. Hetivarauksissa veloitukseton peruutusaika määritellään tapauskohtaisesti ja ilmoitetaan vahvistuskirjeessä. Veloituksettoman peruutusajan jälkeen tapahtuvista peruutuksista palautetaan jo mahdollisesti maksettu vuokra mutta ei varausmaksua. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen vuokrauksen alkamista, loppuvuokrasta peritään puolet. Varausmaksua ei palauteta. Mikäli varaaja muuttaa vahvistuksen jälkeen vuokrauksen ajankohtaa, sitä pidetään aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

YTYn oikeus perua varaus

YTYllä on oikeus perua varaus, jos vuokralainen ei maksa varausmaksua tai loppuvuokraa eräpäivään mennessä. Mikäli asuntoa ei voida käyttää asumiseen, voi YTY perua varauksen. YTY on velvollinen ilmoittamaan tästä asunnon vuokranneelle jäsenelle viipymättä. Vuokralaisella on tällöin oikeus saada YTYlle maksamansa vuokra kokonaisuudessaan takaisin.