Jäsenyys

Tarkista ja muuta jäsentietojasi 

Haluatko tarkistaa ja päivittää jäsentietojasi? Voit tehdä sen eAsioinnin kautta. eAsiointi-sivuilta näet rekisterissämme olevat:

  • henkilötiedot
  • jäsenyystiedot
  • työsuhdetiedot
  • jäsenmaksut ja maksutavat

Sivuilta löydät tarkemmat ohjeet, mitä tietoja voit itse päivittää.

Seniorijäsenyys

Pysyvästi pois työelämästä esim. työkyvyttömyys- tai vanhuuseläkkeelle siirtyneillä on mahdollisuus jäädä YTYyn seniorijäseneksi. Seniorijäsenmaksu on 6 e/kk (2020) ja se veloitetaan yhdessä erässä/vuosi. 

Edut

Seniorijäsenellä on lähes samat edut kuin normaalijäsenelläkin. Työttömyyskassan jäsenyys sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutus päättyvät seniorijäsenyyden myötä. Jäsenyyteen sisältyvä If:n vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin jäsen täyttää 68 vuotta.

Hakeminen

Seniorijäseneksi voit siirtyä vapaamuotoisella hakemuksella kirjeitse tai sähköpostilla yty@yty.fi. Hakemuksessa tulee mainita ero KOKO-kassasta siitä päivästä lähtien, kun seniorijäsenyys alkaa.

Antoisia ja ansaittuja eläkepäiviä!

Lepojäsenyys

Väliaikaisesti ulkomailla asuvalle jäsenelle, joka ei kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin, on mahdollisuus jäädä YTYyn ns. lepojäseneksi. Jäsenmaksu lepojäsenellä on 2 euroa/kk. Lepojäsenellä on käytössä YTYn neuvontapalvelu Suomen työlainsäädääntöön liittyvissä työsuhdeasioissa ja hän saa YTY-lehden antamaansa kotiosoitteeseensa. Lähetämme lepojäsenille jäsenkorttimme, jotta hän voi hyödyntää YTYn neuvottelemia alennuksia. Muut jäsenedut ovat tauolla lepojäsenyyden ajan.

Huom! Vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus eivät ole lepojäsenellä voimassa.

Jos haluat siirtyä lepojäseneksi, ota yhteyttä YTYn toimistoon, puh. (09) 2510 1330 tai yty@yty.fi.

Jäsenyyden päättäminen

Jos haluat päättää YTYn jäsenyyden syystä tai toisesta, löydät siihen ohjeet tästä. Toivomme, että palaat joukkoomme jossain vaiheeessa.

Jos haluat päättää jäsenyytesi YTYssä, on asiasta ilmoitettava kirjallisesti tai sähköpostilla osoitteseen yty@yty.fi ja mainittava erikseen eroaminen työttömyyskassasta. Eropäivä on jäsenen ennakkoon ilmoittama ajankohta, tai sähköisen ilmoituksen lähetyspäivä.

Malli
"Eroan YTYstä ja työttömyyskassasta päivämäärällä xx.xx.xxxx." 
Nimi ja syntymäaika tai jäsennumero

Jäsenmaksu on maksettava eroamiseen saakka. Eroaminen ei siis tapahdu niin, että jättää jäsenmaksun maksamatta. Ilmoitathan meille myös eron syyn.

Jos sinulla on mitään kysyttävää tai haluat antaa palautetta toiminnastamme, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian. Haluamme kehittää palveluitamme ja etujamme jäsenten toivomaan suuntaan, joten palautteesi on erittäin tärkeää.
 

Lisätietoja: jäsenpalvelupäällikkö Kari Saarinen p. (09) 2510 1330