Jäsenyys

Tarkista ja muuta jäsentietojasi 

Haluatko tarkistaa ja päivittää jäsentietojasi? Voit tehdä sen eAsioinnin kautta. eAsiointi-sivuilta näet rekisterissämme olevat:

  • henkilötiedot
  • jäsenyystiedot
  • työsuhdetiedot
  • jäsenmaksut ja maksutavat

Kaikkia tietoja et pysty itse muuttamaan, mutta löydät sivuilta tarkat toimintaohjeet.

Seniorijäsenyys

Pysyvästi pois työelämästä esim. työkyvyttömyys- tai vanhuuseläkkeelle siirtyneillä on mahdollisuus jäädä YTYyn seniorijäseneksi. Seniorijäsenmaksu on 6 e/kk (2020) ja se veloitetaan yhdessä erässä/vuosi. 

Edut

Seniorijäsenellä on lähes samat edut kuin normaalijäsenelläkin. Työttömyyskassan jäsenyys sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutus päättyvät seniorijäsenyyden myötä. Jäsenyyteen sisältyvä If:n vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin jäsen täyttää 68 vuotta.

Hakeminen

Seniorijäseneksi voit siirtyä vapaamuotoisella hakemuksella kirjeitse tai sähköpostilla yty@yty.fi. Hakemuksessa tulee mainita ero KOKO-kassasta (ent. IAET-kassa) siitä päivästä lähtien kun seniorijäsenyys alkaa.

Antoisia ja ansaittuja eläkepäiviä!

Lepojäsenyys

Väliaikaisesti ulkomailla asuvalle jäsenelle, joka ei kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin, on mahdollisuus jäädä YTYyn ns. lepojäseneksi. Jäsenmaksu lepojäsenellä on 2 euroa/kk. Lepojäsenellä on käytössä YTYn neuvontapalvelu Suomen työlainsäädääntöön liittyvissä työsuhdeasioissa ja hän saa YTY-lehden antamaansa kotiosoitteeseensa. Lähetämme lepojäsenille jäsenkorttimme, jotta hän voi hyödyntää YTYn neuvottelemia alennuksia. Muut jäsenedut ovat tauolla lepojäsenyyden ajan.

Huom! Vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus eivät ole lepojäsenellä voimassa.

Jos haluat siirtyä lepojäseneksi, ota yhteyttä YTYn toimistoon, puh. (09) 2510 1330 tai yty@yty.fi.

Jäsenyyden irtisanominen

Jos haluat päättää jäsenyytesi YTYssä, asiasta on ilmoitettava kirjallisesti tai sähköpostilla. Ilmoituksessa on mainittava erikseen eroaminen työttömyyskassasta. 

Malli
"Eroan YTYstä ja työttömyyskassasta päivämäärällä xx.xx.xxxx." 
Nimi ja syntymäaika tai jäsennumero

Jäsenmaksu on maksettava eroamiseen saakka. Eroaminen ei siis tapahdu niin, että jättää jäsenmaksun maksamatta. Ilmoitathan meille myös eron syyn.

Lisätietoja: jäsenpalvelupäällikkö Kari Saarinen p. (09) 2510 1330