Jäsenyys

YTYn jäsenyys kannattaa

Saat ajankohtaista tietoa eri elämäntilanteissa sekä liiton tarjoamat palvelut ja edut käyttöösi, kun liityt YTYn jäseneksi. YTY on yli 10 000  jäsenen akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö esihenkilöille ja asiantuntijoille. YTYn jäsenyys perustuu asemaan, ei koulutukseen tai tiettyyn alaan. Jäsenemme toimivat muun muassa teknologiateollisuudessa, tietotekniikan palvelualalla, finanssi-, kuljetus- ja kaupan alalla sekä teollisuuden palveluksessa. Tervetuloa joukkoon!


Liity jäseneksi

Tältä sivulta pääset liittymislomakkeelle. Liity jäseneksi tästä »
 

 

Työttömyysturva

YTYn jäsenenä voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi palkkatyössä ollessasi. Työttömänä työnhakijana voi saada ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Kelan peruspäiväraha on 33,78 euroa päivässä (vuonna 2021) ja sitä maksetaan viideltä päivältä viikossa. Työttömyyskassan ansiosidonnainen päiväraha on aina suurempi kuin peruspäiväraha. Suuntaa-antavan arvion voi laskea KOKO-kassan laskurilla. KOKOn päivärahalaskuri »

YTYn jäsenmaksu on 23,75 €/kk vuonna 2022 ja se sisältää myös KOKOn jäsenmaksun 63 €/vuosi. Jäsenmaksuun voi tulla lisäksi jäsenyhdistyksen osuus. Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.


Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu on vuonna 2022 17,25 €/kk (207 €/vuosi). Yrittäjäjäsenyys sisältää vapaa-ajan tapaturma- ja matkuvastajavakuutuksen, mutta ei työttömyyskassan jäsenyyttä.

Jäsenyyden alkaminen

Jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin vastaanotamme hakemuksesi. Takautuvasti ei voi liittyä jäseneksi. Mikäli hakemuksessasi on epäselvyyksiä, otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä.

Jos liityt nettisivustomme kautta, saat meiltä sähköpostivahvistuksen samana tai seuraavana arkipäivänä liittymisestä. Vahvistuskirjeen jäsenyydestäsi, jäsenkortin ja ohjeet jäsenmaksun maksamiseksi saat kotiosoitteeseen noin viikon kuluessa liittymisestä. Jos et ole saanut vahvistuskirjettä kahden viikon kuluessa liittymisestäsi, ota yhteyttä, puh. (09) 2510 1310.

Jäsenedut ja palvelut

Jäsenyydestä on sinulle hyötyä niin työuran eri vaiheissa kuin vapaa-ajallakin. Työsuhdeneuvonta on rahanarvoista monessa tilanteessa. Katso kaikki jäsenetusi täältä.

Vaihtaminen on helppoa!

Ammattijärjestön tai kassan vaihtaminen ei katkaise tai vaaranna työttömyysturvaasi, kunhan liityt YTYn kautta työttömyyskassan jäseneksi kuukauden sisällä siitä päivästä, kun olet eronnut vanhasta työttömyyskassastasi. Katso ohjeet täältä.

Suosittele jäsenyyttä

Palkitsemme YTYn jäsenet, jotka suosittelevat YTYä. Kun kaverisi liittyy, saat 40 euron SuperLahjakortin yhdestä uudesta jäsenestä. Lue lisää täältä »