(09) 2510 1310    yty@yty.fi      
Palvelut ja edut / Työttömyysturva / YTYn palvelut työttömälle jäsenelle

YTYn palvelut työttömälle jäsenelle

Työsuhdeasiat
eLakimies
Työttömyysturva
Urapalvelut
Koulutukset ja tapahtumat
Vakuutusedut
Danske Bankin asuntolainaetu
Jäsenedut
YTY asiantuntijoille
YTY esimiehille
YTY isännöitsijöille
Palkkaneuvonta

YTYn palvelut työttömälle jäsenelle

IAET-kassan ansiosidonnaisen päivärahan lisäksi sinun kannattaa hyödyntää YTYn urapalveluita ja hakea alennusta jäsenmaksusta työttömyyden ajalta.

Jäsenmaksualennus

YTYn henkilöjäsenille jäsenille voidaan myöntää alennus normaalista jäsenmaksusta siltä ajalta, jolta hän ei saa palkkaa työttömyyden takia. Lyhin alennukseen oikeuttava aika on kolme täyttä kalenterikuukautta.

Jäsenyhdistyksillä saattaa olla eri alennetut hinnat tai alennuskäytönnöt. Alennusta on haettava YTYltä tai jäsenyhdistykseltä kirjallisesti.

Urapalvelut verkossa

Urapalvelu verkossa tarjoaa työnhakuun liittyviä tietopaketteja, videoita, webinaareja ja kirjallisia tehtäviä. Tarjolla on myös henkilökohtaista sparrausta uravalmentajan kanssa. Henkilökohtaisen puhelin/videovalmennuksen varaaminen edellyttää, että teet ensin neljä vapaasti valitsemaasi tehtävää verkossa. Näin tiedämme, että perusasiat ovat sinulla jo kunnossa ja saat valmennuksesta suurimman mahdollisen hyödyn. Valmentaja näkee kaikki palveluun tallentamasi tehtävät ja tutustuu niihin etukäteen.  Henkilökohtaista valmennusta voi käyttää maksutta kerran vuodessa.

www.urapalvelut.fi/yty

YTYn koulutukset

YTY järjestää työelämään liittyviä koulutuksia sekä verkossa että läsnäolokoulutuksina. Koulutukset ovat jäsenille maksuttomia. Katso tämän hetkinen tarjonta ja ilmoittaudu koulutuksiin

www.yty.fi/koulutuskalenteri

Muita urapalveluita


Uusimaa

Uudellamaalla YTY on Omaehtoisen työllistymisen tuki OTTYn jäsen. OTTY järjestää kahdenmaista toimintaa.

Työnhakuveturi-asiantuntijaluennot ja muut tapahtumat ovat vain jäsenliittojen, kuten YTYn, jäsenille.

Työnhakuveturi

Työnhakuboosteri-ryhmät puolestaan ovat tarkoitettu työnhakutaitojen parantamiseen ja vertaistuen saamiseen. Hakukriteereissä mainitaan myös korkeakoulutus, mutta se ei koske YTYn jäseniä. Hakijan pitää olla työttömänä työnhakijana Uudenmaan TE-toimistossa.

Yhteen ryhmään valitaan noin 10 osallistujaa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa yhdeksän viikon ajan Työnhakuveturin tiloissa Itä-Pasilassa. Tapaaminen kestää noin kolme tuntia. Ohjelman ja materiaalin on laatinut ammattiliittojen ura-asiantuntijat, mutta toimintaa koordinoi ryhmäohjaaja, joka itse on osallistunut johonkin aiemmista ryhmistä.

Työnhakuboosteri

Pohjois-Pohjanmaa

Oulussa toimivan Uranosteen toiminta on avointa korkeakoulutetuille. Sivuilta löytyy kaikkien käyttöön työnhakuopas, CV- ja hakemusmalleja sekä hyviä työnhakuvinkkejä http://uranoste.fi/

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa työnhaun Vinssi-pienryhmätoimintaa järjestää Urapurje http://urapurje.strikingly.com/

Pirkanmaa

Pirkanmaalla urapalveluja korkeakoulutetuille työttömille järjestää Uratehdas http://uratehdas.fi/


Päivitetty 05.05.2017