(09) 2510 1310    yty@yty.fi      
Liitto / YTYn jäsenyhdistykset

YTYn jäsenyhdistykset

Historiaa ja nykypäivää
YTYn jäsenyhdistykset
Päätöksenteko
Medialle
Yhdistyksen säännöt

Osa jäsenistä kuuluu YTYyn jäsenyhdistyksen kautta.

YTYllä on yhdeksän jäsenyhdistystä.

Suomen Ammattivalmentajat SAVAL

Suomen Ammattivalmentajat SAVAL liittyi YTYyn vuonna 2011. SAVALissa on n. 850 jäsentä. SAVALin toiminnanjohtaja toimii myös YTYn asiamiehenä.

SAVALin jäsenosio  

Suomen Liikennelentäjäliitto

Finnairin lentäjien yhdistys Suomen Liikennelentäjäliitto liittyi YTYyn vuoden 2014 alusta. Jo vuonna 1949 perustettu Suomen Liikennelentäjäliitto on 750 jäsenellään suurin suomalaisista liikennelentäjäliitoista. www.sllpilots.fi

FAPA

Vuonna 2013 YTYyn liittynyt FAPA toi YTYyn jäseneksi n. 150 lentokapteenia ja lentoperämiestä jotka työskentelevät Nordic Regional Airlines Oy:n palveluksessa. www.fapa.fi

Blue1 Pilots Association B1PA

Blue1 -lentäjien yhdistys. Blue1 on SAS:n täysin omistama suomalainen lentoyhtiö, jonka pääpaikka on Helsinki.

JTF Pilots

JTF Pilots on Jet Time Oy:n pilottien yhdistys. Jet Time A/S on tanskalainen lentoyhtiö, joka aloitti toiminnan vuonna 2006. Yhtiö on perustanut Suomeen Jet Time Oy -nimisen yrityksen keväällä 2014.

Norwegian Pilots Union Finland

NPUFiin kuuluvat Norwegianin Suomesta käsin operoivat lentäjät.

Finnish Helicopter Pilots Association FHPA

Helikopterilentäjät työskentelevät ambulanssi- ja lääkärihelikoptereissa, joita operoi Suomessa kaksi yritystä.

Luotsiliitto

Suomalaisten luotsien ja luotsinvälittäjien ammattijärjestö, jossa on noin 150 jäsentä.

Yleisradion Päälliköt ja Ylemmät toimihenkilöt

Yleisradion Päällikköyhdistys oli YTYn ensimmäinen yhdistysjäsen. Se liittyi YTYyn vuonna 2007. Vuonna 2016 yhdistys muutti nimekseen Yleisradion Päälliköt ja Ylemmät toimihenkilöt. Samalla sen työehtosopimus laajeni koskemaan myös muita ylempiä toimihenkilöitä, kuin vain päällikkötehtävissä olevia.

Miten jäsenyhdistykseksi voi liittyä?

Jäsenyhdistykseksi YTYn hallitus voi hyväksyä yhdistyksen, jonka henkilöjäsenistä vähintään puolet toimii ylemmän toimihenkilön tai tähän rinnastettavassa tehtävassä. Hallitus voi erottaa jäsenyhdistyksen, jos jäsenyhdistys ei täytä enää sääntöjen jäsenyysedellytyksiä. Jäsenyhdistyksen äänioikeutta käyttävät ne sen henkilöjäsenet, jotka jäsenyhdistys on kirjallisesti ilmoittanut YTYn henkilöjäseniksi.

Yhdistyksen YTYn jäsenyhdistykseksi liittymisen perusteena yleensä on, että yhdistys haluaa taustatukea toiminnalleen. Jäsenyhdistykset voivat tehdä omia työehtosopimuksia. YTY antaa yhdistyksilleen neuvottelu- ja lakitukea työehtosopimustilanteissa. Jäsenmaksu on jäsenyhdistyksiin kuuluvilla hieman YTYn jäsenmaksua korkeampi, sillä se sisältää yhdistyksen osuuden. YTYltä tulevat palvelut jäsenelle ovat yleensä samat, mutta palveluita toki räätälöidään tarpeen mukaan - esimerkiksi SAVALin jäsenlehti on Valmentaja, ei YTY-lehti.


Päivitetty 24.08.2017