(09) 2510 1310    yty@yty.fi      
Palvelut ja edut / Työttömyysturva

Työttömyysturva

Työsuhdeasiat
eLakimies
Työttömyysturva
Urapalvelut
Koulutukset ja tapahtumat
Vakuutusedut
Danske Bankin asuntolainaetu
Jäsenedut
YTY asiantuntijoille
YTY esimiehille
YTY isännöitsijöille
Palkkaneuvonta

YTY on tukenasi työttömyys- ja lomautustilanteissa.

Vakuutamme jäsenemme akavalaisessa IAET-kassassa, joka maksaa ansiosidonnaista päivärahaa työttömille, lomautetuille ja omaehtoisessa tai työvoimapoliittisessa koulutuksessa oleville sekä vuorottelukorvausta. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy YTYn jäsenmaksuun.

Työttömyysturvaneuvontaa

YTYn henkilökunta neuvoo sinua kaikissa työttömyysturvaan liittyvissä asioissa. Jos joudut työttömäksi tai sinut lomautetaan, ota yhteys YTYn toimistoon. Saat meiltä ohjeet, miten menetellä.

Ansiosidonnaisen päivärahan saamisen ehdot

Ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan olet pääsääntöisesti oikeutettu, kun olet ollut vähintään 26 viikkoa työttömyyskassan jäsenenä ja yhtä aikaa ansiotyössä.

Et menetä tätä oikeutta vaihtaessasi työttömyyskassaa, kun uusi jäsenyytesi alkaa kuukauden kuluessa edellisen päättymisestä.

Yrittäjillä ja ammatinharjoittajilla on erilainen työttömyysturva. Jos omistat tai perheesi omistaa osan yrityksestä, jossa työskentelet, sinut saatetaan määritellä yrittäjäksi, etkä voi kuulua palkansaajakassaan. Kysy lisätietoja yrittäjä-määritelmästä YTYn toimistosta.

Yrittäjinä toimivat henkilöt voivat hoitaa työttömyysturvansa AYT-kassan kautta, www.ayt.fi

Päivärahan määrä

Päivärahan, toisin kuin työmarkkinatuen, saantiin ja suuruuteen eivät vaikuta muiden perheenjäsenten tulot eivätkä pääomatulot. Voit laskea suuntaa-antavan päivärahan suuruuden IAET-kassan päivärahalaskurilla.

Lisää tietoa ansiosidonnaisesta päivärahasta saat suoraan IAET-kassan sivuilta.

Yleistä tietoa ansiosidonnaisesta päivärahasta löydät Työttömyyskassojen yhteisjärjestön sivuilta.


Päivitetty 22.06.2017