(09) 2510 1310    yty@yty.fi      
Jäsenyys / Seniori- ja lepojäsenyys

Seniori- ja lepojäsenyys

Liity jäseneksi
Onko Sinussa YTYä?
Suosittele YTYä ja voita arvontapalkintoja
Jäsenkortti ja mobiilikortti
Jäsenmaksut
Seniori- ja lepojäsenyys
Alennukset
Eroaminen YTYstä
Oma jäsenyys
SAVALin jäsenosio

Seniorijäsenyys

Pysyvästi pois työelämästä esim. työkyvyttömyys- tai vanhuuseläkkeelle siirtyneillä on mahdollisuus jäädä YTYyn seniorijäseneksi.

Edut

Seniorijäsenellä on lähes samat edut kuin normaalijäsenelläkin. Työttömyyskassan jäsenyys sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutus päättyvät seniorijäsenyyden myötä. Jäsenyyteen sisältyvä If:n vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin jäsen täyttää 68 vuotta.

Maksut ja hakeminen

Seniorijäsenmaksu on 72 e/vuosi (2018) ja se veloitetaan yhdessä erässä.

Seniorijäseneksi voit siirtyä vapaamuotoisella hakemuksella kirjeitse tai sähköpostilla yty@yty.fi. Hakemuksessa tulee mainita ero IAET-kassasta siitä päivästä lähtien kun seniorijäsenyys alkaa.

Antoisia ja ansaittuja eläkepäiviä!

Lepojäsenyys

Väliaikaisesti ulkomailla asuvalle jäsenelle, joka ei kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin, on mahdollisuus jäädä YTYyn ns. lepojäseneksi. Jäsenmaksu lepojäsenellä on 2 euroa/kk. Lepojäsenellä on käytössä YTYn neuvontapalvelu Suomen työlainsäädääntöön liittyvissä työsuhdeasioissa ja hän saa YTY-lehden antamaansa kotiosoitteeseensa. Lähetämme lepojäsenille jäsenkorttimme, jotta hän voi hyödyntää YTYn neuvottelemia alennuksia. Muut jäsenedut ovat poikki lepojäsenyyden ajan.

Huom! Vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus eivät ole lepojäsenellä voimassa.

Jos haluat siirtyä lepojäseneksi, ota yhteyttä YTYn toimistoon, puh. (09) 2510 1330 tai yty@yty.fi.


Päivitetty 29.12.2017